Utorak 23.11.2010.
16:09
Tanjug

Lažni Taliban pokrao Amere i NATO

Ja sam... ovaj... da, Deda Mraz, pa bi mi trebale neke pare da kupim deci poklone...
 

Očekivanje da će pregovori doneti neki rezultat bilo je zasnovano barem na tome što je u njih bio uključen jedan od lidera pobunjenika mula Ahtar Muhamad Mansur. Ispostavilo se, međutim, da to uopšte nije mula Mansur.

- To nije on, a dali smo mu puno para - izjavio je jedan zapadni diplomata koji je bio direktno uključen u te "pregovore".

On je rekao da su lažnom Mansuru na početku dali značajnu sumu novca da bi učestvovao u pregovorima i pomogao da se drugi ubede da se uključe. Američki zvaničnici su potvrdili da su digli ruke od očekivanja ne samo da je taj čovek Mansur, nego da uopšte ima veze sa liderima talibana. NATO i avganistanski zvaničnici kažu da su imali tri sastanka sa tim muškarcem koji je dolazio iz Pakistana.

Susret sa predsednikom Karzaijem u Kabulu

U jednoj epizodi koja kao da je prepisana iz špijunskog romana, zvaničnici SAD i vlade u Kabulu su, uz pomoć NATO-a, sa njim vodili razgovore na visokom nivou. Lažni lider tabilana se čak susreo sa predsednikom Hamidom Karzaijem u Kabulu, gde je odvezen letelicom NATO-a, i odseo u predsedničkoj palati, kažu isti zvaničnici.

2024 © - Vesti online