Utorak 23.11.2010.
13:33 >> 17:15h
Vestionline

Troicki: Možemo da osvojimo "salataru"

Đoković i Troicki predvode Srbiju u finalu Dejvis kupa

 

Dejvis kup reprezentaciju Srbije u finalu sa Francuskom predvodiće Novak Đoković, u drugom singlu igraće Viktor Troicki, a u dublu Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF).

 

Finale Dejvis kupa igraće se od 3. do 5. decembra u "Beogradskoj areni".

Za reprezentaciji Francuske igraće Gael Monfis, Mišel Londra, Žil Simon i Arno Klemen, dok Žo-Vilfred Conga nije u sastavu tima zbog povrede kolena.

 

Đoković koji je treći na ATP listi biće najbolje rangirani teniser u finalu Dejvis kupa. Pobedio je u svih pet mečeva u singlu u kojima je igrao i vodio Srbiju do prvog finala u ovom takmičenju.

 

Srbija je do finala pobedila SAD, Hrvatsku i Češku, a sastaće se sa devetostrukim pobednikom Dejvis kupa.

 

U francuskoj reprezentaciji Monfis je najbolje plasirani teniser i zauzima 12. mesto na ATP listi.

Evo šta o godini uspeha i predstojećem finalu sa reprezentacijom Francuske kaže drugi reket Srbije.

Iza Vikotra Troickog je, sigurno, najuspešnija sezona u ATP karavanu. Ne samo da se izborio za status drugog reketa Srbije, nego se nedavno ovenčao i prvom titulom u profesionalnoj karijeri, pa je selektor Obradović već najavio da će, uz Novaka Đokovića, baš Troickog suprostaviti Francuzima u singlu finala Dejvis kupa.

I dok Đoković ima obaveze na završnom Mastersu sezone u Londonu, Viktor vredno trenira u Beogradu kako bi bio spreman za predstojeći spektakl u ˝Beogradskoj areni˝.

Lodra, Monfis, Simon i Klemon protiv Srbije

 

Selektor muške teniske reprezentacije Francuske Gi Forže objavio je spisak igrača za finalni meč Dejvis kupa protiv Srbije, od 3. do 5. decembra u Beogradu.

 

Na spisku Foržea su Gael Monfis, Mišel Lodra, Žil Simon, Arno Klemon i rezerva Rišar Gaske.


Forže je saopštio da u reprezentaciju nije pozvao povređenog Žoa Vilfreda Congu i Žilijena Benetoa, koji se nije dovoljno oporavio od povrede zgloba koju je zadobio na US Openu.

2024 © - Vesti online