Utorak 23.11.2010.
14:10
Tanjug

Eto kažnjen sa tri utakmice neigranja

Glavni sudija nije tokom utakmice registrovao ovaj incident, ali su zvaničnici Lige nakon pregleda video snimka odlučili da suspenduju Etoa, koji je kažnjen i novčano sa 30.000 evra.


Incident se dogodio u 38. minutu utakmice kada je Cesar udario Etoa u predelu vrata, da bi mu kamerunski internacionalac uzvratio udarivši ga glavom u grudi, što je podsetilo na sličan slučaj koji se dogodio na Mundijalu u Nemačkoj, kada je Zinedin Zidan udario Marka Materacija.


Cesar nije kažnjen za učešće u ovom incidentu.


Disciplinski sudija Lige Đanpaolo Tosel nazvao je ovaj slučaj "izuzetno nasilničkim oblikom ponašanja".


Odustvo Etoa predstavljaće veliki hendikep za Inter, jer je Kamerunac u dosadašnjem delu sezone bio najefikasniji igrač sa 18 golova.


Aktuelni prvak Lige šampiona trenutno je na drugom mestu u Seriji A iza Milana sa devet bodova zaostatka.


Ovo je drugi slučaj - posle kažnjavanja srpskog internacionlaca i člana Juventusa Miloša Krasića, da se ove sezone u Seriji A igrač suspenduje nakon pregledanog video snimka.


Krasić je kažnjen sa dve utakmice neiganja pošto je inscenirao jedanaesterac. 

Boštjan još čeka Etoovo izvinjenje


Defanzivac italijanskog fudbalskog prvoligaša Kijeva Slovenac Boštjan Cesar izjavio je da mu se napadač Intera iz Milana Kamerunac Samjuel Eto još nije izvinio zato što ga je glavom udario u grudi na nedeljnoj prvenstvenoj utakmici.

 

"Svi su videli njegov udarac glavom. Jasno mi je da je Eto bio ljut zato što sam ga u žaru borbe udario šakom u vrat, ali takve se stvari dešavaju. Bez obzira na sve, očekivao sam da mi se posle meča izvini, ali se on do sada nije javio. Nadam se da će shvatiti da je pogrešio i nazvati me da izgladimo stvari", rekao je slovenački reprezentativac.

2024 © - Vesti online