Utorak 23.11.2010.
12:01
Vestionline, sportal.rs

Eduardo: Srbija sa Kleom dobija mnogo

Eduardo da Silva

Da Silva, uz brazilske "korene", već odavno ima državljanstvo Hrvatske. Napadač "rudara" takođe ima iskustvo igranja u Beogradu, a smatra da će Srbija dobiti mnogo, jer je "njegovim stopama" krenuo i centarfor Partizana, Kleo.

"Nisam ga lično upoznao, ali je po meni on najbolji napadač u Srbiji. Na to nam je već ukazao naš trener. U utakmici u Beogradu ćemo se potruditi da mu damo što manje prostora za igru. Videli smo šta može da uradi kada ostane sam", rekao je Da Silva za sportal.rs o svom "zemljaku" i prokomentarisao osećanja kada se igra za drugu državu, koja nije matična:

"Ne bih poredio moj i Kleov slučaj jer su različiti. Ja sam u Hrvatskoj prošao sve mlađe selekcije, tako da sam se mnogo lakše privikao. Oni su mene prihvatili kao svog, pa i ja njih. Zbog toga i igram sa ponosom. Kleo je došao kasnije i to je potpuno različita priča", rekao je "Dudu" i prokomentarisao predstojeći meč LŠ. 

"Biće nam teško, jer Partizan nema dobre rezultate u Ligi šampiona. Zbog toga moraju da idu na pobedu. Znam da ne mogu da budu zadovoljni sa nula bodova. Toga smo svesni, pa ćemo i mi ići na pobedu". 

Naturalizovani Hrvat već ima iskustvo igranja u Beogradu i za njega će navijači biti najmanji problem.

"Igrao sam pre nekoliko godina za mladu reprezentaciju Hrvatske na "Marakani". Tada smo izgubili. Kada je reč o navijačima, već sam na neki način navikao igrajući za Dinamo. I u Hrvatskoj je uvek "vruće", kao što je bilo tada na "Marakani". Ipak ja sam profesionalac i navijači ne mogu da utiču na mene", zaključio je Da Silva.  

2024 © - Vesti online