Ponedeljak 22.11.2010.
22:40
Tanjug

Ko vlada Rusijom? Putin, kažu Rusi!

Harmonija: Medvedev i Putin 

"Narod veruje da je sva moć u rukama Putina", izjavio je Aleksej Graždankin, zamenik direktora centra Levada, koji je uradio anketu.

Istraživanje, koje je sprovedeno od 22. do 25. oktobra, pokazalo je da 84 odsto ispitanika veruje da je Putin sačuvao uticaj i posle maja 2008. godine, kada je po prestanku predsedničke funkcije izabran za premijera.

"Iako je predsednik Dmitrij Medvedev nominalni lider, on nema isti kontakt sa državnom mašinerijom kao što ima Putin", rekao je Graždankin.

Medvedev i Putin tvrde da se redovno konsultuju i da se slažu o skoro svim pitanjima, prenela je agencija Rojters. Prema rezultatima ankete, 71 odsto građana smatra da će prva dva čoveka Rusije delovati u saglasnosti, dok 15 odsto veruje da će između njih izbiti neki konflikt.

Putin nije mogao da se kandiduje za predsednika 2008. godine pošto je ustavom predviđeno ograničenje na dva uzastopna mandata. Medvedev i Putin su izjavili da će se jedan od njih kandidovati za predsednika 2012. i da će se dogovoriti ko će to biti.

2024 © - Vesti online