Ponedeljak 22.11.2010.
17:29

Dubrovčane odnela bujica

Dubrovačkim ulicama juri vodena stihija

Nevreme sa jakom kišom i olujnim vetrom, sinoć oko 22 sata, poplavilo je Pulu i širu okolinu, a jutros je kiša poplavila i Dubrovnik. Zbog velike količine vode na putevima, za saobraćaj su zatvorene deonice puta od Pule do Kanfanara, a pod vodom je i nekoliko puteva oko tog grada. Olujni vetar u Puli lomio je grane i bacao kontejnere na poplavljenim ulicama, pa su vozači morali da se snalaze i voze po trotoaru.

Jaka kiša koja u Dubrovniku pada celo jutro i kakvu ne pamte ni najstariji Dubrovčani, gotovo je paralizovala grad, a Stradun podseća na Veneciju. Skoro sve prodavnice i kuće na stradunu su poplavljene. Najugroženiji je stari deo grada u koji se sliva sva voda sa okolnih brda.

Za sat vremena, na Jadranskoj magistrali iznad grada doslovno su se stvorili kišni brzaci duboki oko pola metra, a u njima su zarobljeni automobili. Za samo dva i po sata, na području Dubrovnika, palo je više od 130 litara kiše po kvadratnom metru. Dubrovački vatrogasci intervenisali su više od pedeset puta, a na trenutno je više od 20 ekipa.

Automobili zarobljeni u vodi

Nevreme je prouzrokovalo i odrone na putevima, između ostalog na putu Gračac-Knin, na prevoju Malovan. Iz Hrvatskog auto-kluba upozoravaju na oprezniju vožnju po mokrim i klizavim putevima, zbog odrona duž Jadranske magistrale i na putevima po brdima.

A kao i uvek u ovakvim situacijama, nekima je samo do igre i zabave
2024 © - Vesti online