Ponedeljak 22.11.2010.
15:23
Tanjug

Čavić: Spreman dočekujem predolimpijsku godinu

"Uveliko treniram i osećam se odlično. Planiram da dve nedelje u decembru provedem na pripremama u Banjaluci", rekao je Čavić.

Milorad Čavić trenira svaki dan
Aktuelni olimpijski vicešampion, koji se 2010. godine nije takmičio zbog povrede i operacije leđa, istakao je da zajedno sa trenerom Petrom Popovićem planira i pripreme krajem januara 2011. u Južnoj Africi.


"U to doba tamo su idealni uslovi za pripreme i trening. Sve, međutim, zavisi od toga da li ćemo imati dovoljno sredstava da pokrijemo troškove priprema", izjavio je Čavić.


Svetski šampion na 50 metara delfin planira da tokom aprila, maja i juna ucestvuje na tri takmičenja - u Italiji, Francuskoj i Grčkoj.

"To će mi biti poslednja provera pred prvenstvo sveta, na kojem ću, kao uostalom i uvek do sada, pokušati da dam maksimum i Srbiji donesem još jednu medalju", poručio je Čavić.


Naš rekorder je na poslednjem šampionatu sveta u Rimu 2009. godine, pored zlata na 50 metara delfin, osvojio i vicešampionsku titulu na 100 delfin stilom, kada ga je u finalu pobedio Amerikanac Majkl Felps.


Čavić je do sada tri puta bio proglašavan za najboljeg sportistu naše zemlje - 2003, 2008. i 2009. godine. 

2024 © - Vesti online