Utorak 23.11.2010.
08:00
Vestionline

Tviter pred bankrotom?

Ova mreža, međutim, odnedavno pokušava da obezbedi prihode od specijalnih oglasa koji se pojavljuju na pojedinim delovima stranice, a prema nekim informacijama, razmišlja kako da prikupi još novca.

Na konferenciji “Web 2.0” Vilijams je izjavio da “Tviter” ima “mnogo novca u banci”, ali nije želeo da odgovori da li kompanija pregovara sa investicionim kompanijama o finansiranju. Vilijams je istakao da su rezultati napora kompanije da obezbedi prihod od oglašavanja prevazišli njihova očekivanja, ali nije navodio konkretne podatke.

On je dodao da “Tviter” pregovara sa “Fejsbukom” o mogućnostima saradnje dveju kompanija i dodao da je “Fejsbuk” sprečio integraciju njihovih usluga i ovu činjenicu opisao kao frustrirajuću.

“Često pregovaramo s njima da bismo videli da li postoji način da sarađujemo, ali do sada ni jedna strana nije pronašla odgovarajuće rešenje”, rekao je on.


Popularni blog posvećen tehnologiji “Teh kranč” objavio je u sredu da “Tviter” traži nove investitore kako bi se vrednost kompanije povećala na tri milijarde dolara.

Ruska investiciona kompanija DST Global želi da postane najveći investitor u ovom krugu ulaganja u kome će ukupno biti investirano više od 100 miliona dolara, koliko je “Tviter” prikupio u septembru 2009. Blog takođe navodi da su i drugi investitori veoma zainteresovani. Portparol “Tvitera” je izjavio da kompanija ne želi da komentariše glasine.

2024 © - Vesti online