Nedelja 21.11.2010.
15:43
Tanjug

Širer kritikovao selektora Kapela

Alan Širer - alo Fabio šta to radiš?

"Kapelo je na veliki način okončao kampanju u kvalifikacijama za šampionat sveta u Južnoj Africi, ali od tada nema pomaka u igri naše reprezentacije", rekao je Širer, koji je u dresu sa državnim grbom odigrao 63 utakmice i postigao 30 golova.


On je rekao da je glavni problem Engleza što nemaju koncepciju u igri.

"Kada bi svi naši najbolji fudbaleri bilo spremni za utakmicu, mislim da Kapelo ne bi znao sa kojim bi igračima i koji bi sistem sproveo u delo", bio je oštar Širer.


Prema njegovim rečima, javnost je često "pregruba u kritikama" prema reprezentativcima, a konstanto neumerena očekivanja uoči svih velikih takmičenja da donose Engleskoj više štete nego koristi.


Širer je pohvalio svog naslednika u napadu Njukasla Endija Kerola istakavši da je "impresioniran njegovim partijama".


"Treba dati šansu tom talentovanom momku. Fizički je dosta snažan, uvek veoma motivisan i vodi disciplinovan sportski život. Već je postigao mnogo bitnih golova. Smatram da će dugo zadržati visok nivo forme", rekao je Širer, koji je pre godinu i po dana bio privremeni menadžer Njukasla, ali nije pomogao voljenom klubu da izbori opstanak u Premijer ligi.


Selektor Kapelo se proteklih dana našao na meti sve brojnijih kritičara. Najbučniji u napadima na Italijana je bio menadžer Liverpula Roj Hodžson, koji mu je zamerio što je prekršio interni dogovor i na prijatelsjkom meču protiv Francuske zadržao Stivena Džerarda na terenu duže od sat vremena.

Kapiten "crvenih" povredio se na susretu sa "galskim petlovima" pre četiri dana u Londonu i zbog toga neće biti na raspolaganju Hodžsonu narednih mesec dana.

2024 © - Vesti online