Subota 20.11.2010.
15:51
E. V.

Zagonetna smrt Srbina u Notingemu

Policajci našli Mirona u kanalu

Miron je bio student holandskog Univerziteta u Groningenu, a u Notingemu je boravio od septembra ove godine u okviru razmene studenata dve države. Pohađao je Notingem trent univerzitet.


Potraga za tragično preminulim studentom započela je u subotu. Policija Notingemšajra saopštila je da je Miron izašao u grad i poslednji put je viđen u subotu oko 23 sata na rođendanskoj zabavi u holu notingemskog zamka. Prema rečima narednika Nila Lenghama, mladić se nije vratio u stan te večeri niti se javljao porodici i prijateljima.

Miron Filipović

Oni su se odmah veoma uznemirili, pošto je Miron sa majkom svakodnevno razgovarao telefonom ili se javljao mejlom, pa su o nestanku obavestili policiju.

Usledila je pretraga oblasti u kojoj je poslednji put viđen i analiza razgovora koje je obavio mobilnim telefonom, kao i SMS poruka koje je slao.

Policajci su razgovarali sa Mironovim prijateljima sa univerziteta, a građani su zamoljeni za pomoć, pa se policiji javio čovek koji je prepoznao Mirona na fotografiji objavljenoj u medijima.

On je rekao da ga je video kako šeta u blizini Notingemskog kanala.


Potraga se usredsredila na tu oblast i u sredu oko 9.45 dvojica policajaca ugledali su telo mladića u plitkoj vodi nadomak obale kanala, između hotela "Premijer in" i zgrade BBC. Mironovi roditelji i brat tada su već stigli u Englesku. Oni su obavili identifikaciju tela i potvrdili da je, na nesreću, preminuli mladić upravo Miron. Porodica je saopštila da je slomljena bolom i tugom zbog gubitka sina i brata.
 

Omiljen u društvu


Miron Filipović bio je vrlo popularan među svojim vršnjacima u Groningenu, o čemu svedoče brojni komentari na raznim internet forumima, gde tragično preminulog mladića opisuju kao vrlo inteligentnog, druželjubivog i spontanog.

2024 © - Vesti online