Subota 20.11.2010.
13:48
S. P. - Vesti

Kapetan Dragan ostaje u zatvoru

Kapetan Dragan iza rešetaka

Ranije je ovdašnji Federalni sud odredio dva dana ovog meseca, 29. i 30. novembar, da sasluša njegovu novu tužbu protiv Hrvatske i australijskih vlasti u kojoj Vasiljkovićevi advokati skreću pažnju na povredu njegovih ljudskih prava jer je, kako tvrde, nezakonito u zatvoru.

U pripremi tog saslušanja, sudija Ričard Edmonds saslušao je argumente obe strane i doneo odluku da se Vasiljkovićeva tužba odbacuje.

Sudija je obrazložio da bi novi pretres bio narušavanje dosadašnjeg procesa i u suprotnosti sa ranijom presudom Vrhovnog suda po tužbi sličnog sadržaja. Vasiljkovićev barister Klajv Evat saopštiće ovih dana da li će iskoristiti mogućnost žalbe na ovu odluku.


Posle dva dana, na Vrhovnom sudu Novog Južnog Velsa završen je i pretres po žalbi Dragana Vasiljkovića u procesu koji je poveo protiv dnevnika "Australijen" i izgubio u prvostepenom postupku. Sudsko veće je obavestilo da će odluku saopštiti naknadno. Veruje se da bi to moglo da uzme i više meseci.
 

Porodica očajna


Supruga Kapetana Dragana Nada Lukić čula se telefonom sa svojim mužem i prenela mu loše vesti.
- Očajna sam, a kako se Dragan oseća možete zamisliti - rekla nam je Nada nakon što ju je u petak Dragan nazvao iz zatvora, a ona mu saopštila informacije o otkazivanju suđenja.

2024 © - Vesti online