Subota 20.11.2010.
11:02
Vestionline

Specijalci čuvaju i srpske tenisere!

PTJ - elita policije Srbije, a vole i tenis

Umesto pod punim oružjem, sa “heklerom i kohom”, “sigsauerom” i “beretama” sa napunjenim šaržerima do vrha, RAID-ovi specijalci stižu u Beograd u trenerkama francuske Dejvis kup reprezentacije. Takav recept su “prepisali” od drugih elitnih jedinica, koje su već bile u sličnoj ulozi širom sveta, i to pre svih ponosa srpske policije - PTJ (protivterorističke jedinice).

Naime, krupni momci iz Beograda sa bubicom u ušima i mišićima kao u Švarcenegera, prate naše najbolje tenisere na svim mečevima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Poslednji put su naši specijalci bili “uposleni” van granica na četvrtfinalnom meču u Splitu, gde je Srbija igrala protiv Hrvatske, kada je bilo primetno prisustvo najmanje njih četvorice.

Tokom izlaska na teren pratili su Novaka Đokovića, a slično je bilo i na konferencijama za štampu, gde je svako od njih zauzeo po jedan ćošak ispred i iza trećeg reketa planete.

"Družim se sa momcima iz PTJ koji su deo mog obezbeđenja. Vremenom smo se sprijateljili. Često sam dolazio u bazu da treniramo zajedno", izjavio je Nole tokom poslednje posete bazi PTJ u Lipovcu prošle godine.

Pripadnici PTJ su rekli da im je čuvanje Đokovića jedan od najdražih zadataka koje obavljaju:

"Nole je naš prijatelj i velika nam je čast što smo baš mi odabrani da ga obezbeđujemo. Osim što je odličan sportista, on je vrlo duhovit i sjajan momak i sa njim nije teško raditi", rekao je jedan od naših policajaca.

Početkom decembra u “Beogradskoj areni” možemo očekivati pravu reviju srpskih i francuskih specijalaca koji i inače odlično sarađuju. Tokom 2006. Francuzi su boravili kao instruktori u Kuli, dok su 2009. naše “Kobre” imale dvonedeljno zajedničko vežbanje sa pripadnicima jedinice GIGN. 

SAJ i PTJ bili i na Mundijalu
Pored Dejvis kup reprezentativaca, i naše devojke u FED kupu su imale pojačano obezbeđenje na gostovanjima, i to baš u Hrvatskoj pre nekoliko godina. Takođe, izabrani članovi PTJ i SAJ čuvali su i druge naše sportiste, poput fudbalera na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

2024 © - Vesti online