Petak 19.11.2010.
13:01 >> 17:44h
Tanjug

Liverpul dobio odštetu zbog povrede Džerarda

Stiven Džerard

Kondicioni trener Liverpula Deren Bergis izjavio je da je selektor engleske reprezentacije Fabio Kapelo morao da izvede Stivena Džerarda posle sat vremena igre u prijateljskom meču protiv Francuske na Vembliju (1:2), kako je to ranije bilo dogovoreno, a ne da ga ostavi na terenu i time rizikuje povredu.


Klupski lekar Piter Brukner saopštio je da će Džerard zbog povrede mišića najverovatnije morati da pauzira mesec dana.

A selektor engleske fudbalske reprezentacije Fabio Kapelo sve češće je, zbog slabih rezultata državnog tima, na meti ostrvskih medija, koji više ni ne biraju način da ga uvrede. Najoštriji u kritici italijanskog stručnjaka bio je dnavni list "Dejli Miror", čiji je novinar napisao da je engleski fudbal "nakon budale sa kišobranom, dobio i glupana sa kapom", aludirajući osim na Kapela, i na prethodnog šefa stručnog štaba Stiva Meklarena, koji je često mečeve vodio sa kišobranom u ruci.
 

Kapelo je, naime, na meču sa Francuzima nosio bejzbol kapu, koja je mnogim medijma poslužila kao inspiracija za vređanje i podsmevanje.

FA Engleske plaća odštetu zbog povrede Džerarda

 

Džerard je povređen u sredu na prijateljskoj utakmici Engleska - Francuska, a klupski lekar Liverpula u četvrtak je rekao da on neće moći da igra u naredne tri - četiri sedmice.

 

Fudbalska asocijacija Engleske je prva počela da uplaćuje osiguranje koje pokriva povrede igrača na utakmicama nacionalne selekcije. Sada će iz tog fonda Liverpulu biti nadoknađena Džerardova plata dok on ne bude počeo da igra.
Iz istih sredstava odštete su već plaćene klubovima za koje igraju Majkl Dovson, Teo Volkot, Džermejn Defo i Rio Ferdinand, koji su takođe morali da pauziraju nakon što su se povredili igrajući u dresu nacionalne selekcije.

2024 © - Vesti online