Četvrtak 18.11.2010.
15:38
Tanjug

LDP: Montgomeri sabotira istragu o Đinđićevom ubistvu

Bivši ambasador Montgomeri

Poslanik LDP Ivan Andrić je u Skupštini Srbije, u delu sednice u kojem poslanici svakog utorka i četvrtka od predstavnika vlasti traže određene informacije, optužio nekadašnjeg ambasadora SAD u Srbiji Vilijama Montgomerija za ometanje otkrivanja političke pozadine ubistva Đinđića.

On je naveo da je bivši američki ambasador "gnusno pokušao da direktno uruši institucije Srbije i lažno optuži nevine ljude samo nekoliko dana pošto je najavljeno da će biti pokrenut krivični postupak za pobunu JSO i pošto su srpskoj pravdi postali dostupni braća Simović, čiji su iskazi bacili novo svetlo na ubistvo Đinđića".

"Nastup Montgomerija je napad na sve institucije ove zemlje", rekao je Andrić, navodeći da je "motiv nekadašnjeg američkog ambasadora da govori o tome jasan kada se pogledaju njegovi suvlasnički odnosi u firmama, čiji su vlasnici bliski Vojislavu Koštunici i Mirjani Marković".

Montgomeri je sinoć gostovao na RTS, a Andrić je dodao da zahteva hitnu sednicu Programskog saveta te medijske kuće zbog načina na koji je intervju vođen.

2024 © - Vesti online