Četvrtak 18.11.2010.
12:14
danas.rs

Velja: Toma će biti premijer

Velimir Ilić i Tomislav Nikolić - koalicioni partneri za budućnost
 

Govoreći o koalicionom sporazumu koji su pre dva dana potpisali lideri četiri opozicione stranke, Ilić je za "Danas" rekao da je načelno postignut dogovor i o podeli vlasti unutar koalicije, od toga koliko će vlada imati ministarstava, ko će biti ministri, do toga koliko će koja stranka procentualno imati mesta u parlamentu.

- S obzirom da ja volim da radim i gradim, tako ću se i u budućoj vladi baviti kapitalnim investicijama. Biće to jedan dobar, snažan i složan tim, a ne nekakav skup pojedinaca, rekao je Ilić.

On je objasnio i da će ta koalicija, ukoliko pobedi na sledećim izborima za Narodnu skupštinu, "napraviti jednu malu vladu, vrlo operativnu". To će, prema njegovim rečima, biti jedna ozbiljna priča, jer "Srbiji i ovom narodu je dosta obećanja i praznih fraza, a nigde rada".

Upitan koliko će procentualno poslaničkih mesta pripasti Novoj Srbiji, Ilić je kratko odgovario:

- Mnogo više nego do sada.

On je rekao i da su stranke manjina koje su sada u vlasti zainteresovane da uđu u njihovu koaliciju, "i to ne samo Savez vojvođanskih mađara, već i sve bošnjačke stranke".

Upitan postoji li još šansa da se s DSS postigne kakav-takav predizborni dogovor, lider Nove Srbije ističe da saradnja još nije potpuno isključena i da je na sebe preuzeo da još jednom razgovara sa DSS i njenim liderom Vojislavom Koštunicom.

2024 © - Vesti online