Sreda 17.11.2010.
18:08
Srna

Odgovor vlasti BiH na Karadžićev zahtev - poverljiv

Traženi materijali pokazaće da su, za ono što se pripisuje Srbima, najčešće odgovorni drugi: Radovan Karadžić
 



"Krajnji rok za odgovor na zahtev za predaju dokumenata iz arhiva BiH bio je ponedeljak ove sedmice i mogu da potvrdim da je izveštaj tada predat kao poverljiv", rekla je Jelačićeva na redovnom brifingu za novinare u Hagu.

Rok za predaju izveštaja o potrazi za dokumentima utvrđen je u raspravi 15. oktobra, na kojoj je BiH predstavljala ambasador u Holandiji Miranda Sidran-Kamišalić. Ta rasprava je zakazana zbog "sporog napretka" u saradnji vlasti BiH sa Tribunalom.

Kao sporno pitanje postavljena je "pretraga po pet preostalih zahteva odbrane za dostavu dokumenata, među kojima su dokumenti u vezi sa švercom oružja za Armiju BiH transportnim avionima preko aerodroma u Tuzli u februaru i martu 1995. godine, čime su prekršeni embargo na letove i na naoružanje".

Odbrana je tražila i dokumente o delovanju specijalnih jedinica "Laste" i "Bosna", koje su "permanento bile zastupljene u borbama u Sarajevu".

Karadžić insistira da su te jedinice odgovorne za likvidacije Srba i muslimana u Sarajevu i da će materijal koji je tražio pokazati da su za ono što se pripisuje Srbima najčešće odgovorni drugi.

2024 © - Vesti online