Ponedeljak 23.11.2009.
23:09
Vestionline

Izložba slika Milene Pavlović Barili

Milena Pavlović Barili
Postavku, koju će posetioci moći da pogledaju do 12. decembra, čini 15 slika iz kolekcije Muzeja savremene umetnosti u sklopu projekta "Muzej u pokretu", a autorka izložbe je kustos tog muzeja Žana Gvozdenović.
 

Izložbu je otvorio ministar kulture Nebojša Bradić, koji je ocenio da je važno da Barilijevu predstavimo svetu, ali i da je izložba značajna u razvijanju kulturnih odnosa između Srbije i Italije, kao i u povezivanju sa drugim zemljama.
 

On je istakao da je veoma značajno da srpsku kulturu predstavimo svetu, podsetivši da su dela slikarke srpsko-italijanskog porekla prvo bila predstavljena u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu, zatim u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, a da će sledećeg meseca biti prikazana italijanskoj i francuskoj publici.

Italijanski ambasador u Srbiji Armando Verikio kazao je da je obeležje odnosa Italije i Srbije veliko prijateljstvo i da dela Barilijeve povezuju i na poseban način potvrđuju odnos dveju zemalja.
 

On je dodao da je izložba značajna jer kroz nju možemo propratiti životni put umetnice i izrazio je zadovoljstvo što su ugostili izložbu.

2024 © - Vesti online