Sreda 17.11.2010.
08:48
Vestionline

Lena Kovačević ponovo pred Beograđanima

Lena Kovačević

Lena Kovačević je rođena u Beogradu 1982.godine, gde je završila klavirski odsek srednje muzičke škole "Stanković".

2006.godine diplomirala je Džez pevanje na Muzičkom Konzervatorijumu u Amsterdamu. Studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora i učestvovala u seminarima: Bobby McFerrin-a, Richarda Bone, Mark Murphy-a i mnogih drugih.

U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa Kraljevskim Holandskim Orkestrom.

Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a (Dianne Krall, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band.

Sa poznatim belgijskim producentom Buscemi-em (Blue Note), snimila je obradu naše tradicionalne pesme "Gusta mi magla padnala", koja se našla na njegovom novom albumu, u izdanju muzičke kuće EMI.

Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa kolegama iz Srbije, posebno Big Bendom RTS-a.

U decembru 2009.godine, izdala je svoj prvi album pod nazivom "Dobar dan za pevanje", na kome je autor muzike i tekstova.

Zajedno sa svojim muzičarima, nastupala je na ovogodišnjem Summertime Festival-u u Sava Centru, koji je ugostio brojne svetske muzičare poput Dee Dee Bridgewater i Jeff Beck-a.

Album "Dobar dan za pevanje" predviđen je za domaće i strano tržište, a inspirisan džez i pop muzikom, kao i zvukom srpske tradicionalne muzike.

2024 © - Vesti online