Sreda 17.11.2010.
02:48
Srna

Greškom uspavali psa - heroja

Target (desno)

Target, koji je mešanac psa ovčara, pobegao je vlasnicima i juče je uspavan pošto je proveo vikend u azilu. Pas se pojavljivao u televizijskom šou Opre Vinfri i u programu lokalnih medija nakon što je u Avganistanu spasio američke vojnike, ukazujući im na bombaša samoubicu.

Lokalni zvaničnik Rut Stalter rekla je da je suspendovan radnik koji je uspavao psa.

"Teško mi je zbog svega što se desilo. Lično sam o svemu obavestila vlasnika psa i on i njegova porodica su sa razlogom zbunjeni postupkom radnika", istakla je ona.

Stalterova je naglasila da azil za pse na čijem je ona čelu naporno radi na vraćanju ljubimaca njihovim vlasnicima i da je pokrenuta istraga kako bi bilo utvrđeno kako je došlo do greške.

Prema njenim rečima, postoji procedura koja prethodi eutanaziji životinja, ali je radnik koji je uspavao psa nije sledio.

Kako je navedeno u šou Opre Vinfri, psa Targeta i još dvoje lutalica Sašu i Rufusa pronašli su američki vojnici u Avganistanu.

Tri psa proglašeni su za heroje nakon što su napali bombaša samoubicu, koji je ušao u vojni logor, krećući se ka objektu u kojem je bilo 50-tak vojnika.

Saša je teže ranjen kada je samoubica aktivirao prsluk sa eksplozivom i morao je biti uspavan, ali su Target i Rufus preživeli i u SAD su ih doveli vojnici nakon okončanja vojnog roka u Avganistanu.

2024 © - Vesti online