Utorak 16.11.2010.
19:31
Srna

Dačić tražio pomoć Interpola u lociranju Mladića i Hadžića

Tražio pomoć međunarodne policije: Ivica Dačić

On je rekao da je sekretara Interpola Ronalda Noblea zamolio da Interopol posveti pažnju i svim eventualnim informacijama o lociranju svih onih za kojima je poternicu izdao Haški tribunal, kao i o Mladiću i Hadžiću, i da o tome obavesti MUP Srbije.

Dačić je podsetio da je srpska policija vodila nekoliko važnijih akcija, uključujući i onu nazvanu "Pink panter".

On je objasnio da je reč o organizovanoj grupi koja je u 28 zemalja izvela 250 pljački - od Velike Britanije do Japana, a da je šteta koju su naneli, prema procenama, oko 300 miliona evra.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je,  tokom posete sedištu Interpola u Lionu, razgovarao sa Nobleom, koji je "veoma pozitivno ocenio saradnju" Srbije sa Interpolom.

"Učešće Srbije u akcijama Interpola, kao što su 'Pink panter' i 'Besa', ima veoma važnu ulogu, ne samo u identifikovanju i hapšenju kriminalnih grupa, već i stvaranju uslova za bezbedniji život građana u širem regionu", istakao je Noble.

Generalni sekretar Interpola je izrazio spremnost da pomogne da akcije policije Srbije budu još uspešnije u narednom periodu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

2024 © - Vesti online