Utorak 16.11.2010.
14:02
Tanjug

Nikola Grbić kandidat za "Trofej MOK"

Nikola Grbić

Osvajač olimpijskih, svetskih i evropskih medalja kandidovan je za trofej koji će ove godine biti dodeljen u oblasti "Sport - inspiracija mladima".


Predsedništo OKS je usvojilo i kriterijume za izbor najuspešnijih sportista, ekipa i trenera godine u sportovima i dsiciplinama sa programa letnjih i zimskih Olimpijskih igara.


U decembru ove godine, OKS će prvi put dodeliti trofej najboljem mladom sportisti. Ta priznanja do sada su dobijali najuspešniji sportista i sportistkinja, najbolja muška i ženska ekipa i trener.


Predsedništvo OKS usvojilo je predlog Sporazuma o saradnji sa Nacionalnim olimpijskim komitetom Alžira, koji će biti potpisan tokom trajanja Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta u Beogradu 26. i 27. novembra.


Članovi Predsedništva OKS usvojili su kriterijume za dodelu novinarskih akreditacija za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine - medijska pokrivenost tržišta, praćenje aktivnosti OKS i promovisanje olimpijskih vrednosti u Srbiji.


Za Igre u Londonu, MOK je Olimpijskom komitetu Srbije dodelio 18 novinarskih, sedam fotoreporterskih i jednu posebnu novinarsku akreditaciju za praćenje jednog sporta.

2024 © - Vesti online