Utorak 16.11.2010.
12:02
Vestionline

Đukić na proleće preuzima Zvezdu?

Miroslav Đukić

Iako aktuelni trener Aleksandar Kristić i dalje ima podršku uprave, šanse Đukića da na proleće vodi crveno-bele procenjuju se čak na 90 odsto. Ukoliko se to i obistini, Kristić bi bio raspoređen na neko drugo mesto.

Posle izvanredne igračke karijere (48 utakmica za našu reprezentaciju, dva gola) i uspešnih partija u Mačvi, Radu, Valensiji, La Korunji i Tenerifama, Đukić se 2006. posvetio trenerskom pozivu. Prvi posao mu je bio u srpskoj mladoj selekciji, potom je postao šef stručnog štaba Partizana, a zanimljivo je da ga je sa mesta selektora "A" reprezentacije Srbije smenio predsednik FSS Tomislav Karadžić, iako nije vodio tim ni na jednoj takmičarskoj utakmici.

"Jedino mi je žao što kao igrač nikada nisam igrao za Crvenu zvezdu", izjavio je svojevremeno Đukić, koji je letos bio gost na Zvezdinoj prvenstvenoj premijeri u Smederevu, što su mnogi već tada povezali s njegovim neminovnim dolaskom na "Marakanu".

On se s najljućim Zvezdinim rivalom Partizanom rastao ne baš prijateljski, a čelnici kluba iz Humske su mu dugo zamerali što zbog njegove odluke nekada ključni igrači crno-belih Zoran Tošić i Brazilac Žuka nisu mogli da igraju u "večitom derbiju", koji je Zvezda ubedljivo dobila 1. marta 2008, s 4:1 na praznoj "Marakani". 

2024 © - Vesti online