Utorak 16.11.2010.
11:08
Vestionline

CIA pravi Srbiju bez Preševa, Vranja i Prokuplja!

Kako to predstavlja CIA: Karta Srbije bez južnih opština
 

Taj pokret u saopštenju dostavljenom redakciji "Vesti-online" naodi da je prateći poreklo mapa, koje su preuzeli čak i neki domaći sajtovi, došao je do sajta www.cia.gov, zvanične prezentacije obaveštajne službe Vlade SAD.

"Prvi put spornu mapu primetili smo na sajtu Turističke organizacije Niš (uklonjena posle naše intervencije), a u saradnji sa zaposlenima u TO otkrili smo da je mapa greškom preuzeta sa jednog od sajtova EU koje daju informacije građanima EU koji putuju u druge zemlje. Posle pisma administratoru tog sajta dobili smo informaciju da su mapu i druge podatke preuzeli sa sajta CIA", navodi "Naši 1389".

Pokret ističe da se "pomenuta mapa nalazi u sekciji 'Svetska knjiga činjenica' (world factbook)".

Jel ovo buduća karta Srbije?
 

"Kada, među ponuđenim u zemljama, izaberete Srbiju pojaviće se dve karte, jedna karta Srbije bez Kosova i druga karta koja prikazuje čitavu Evropu i na kojoj su, osim Kosova, iz Srbije izdvojene i sve opštine uz makedonsku granicu", ističe "Naši 1389".


Da ne može biti reči o slučajnoj grešci, navodi dalje "Naši 1389", pokazuje i to što se "ista 'greška' nalazi na svim kartama zemalja u Evropi koje kada se uveličaju pokazuju Srbiju bez Preševa, Bujanovca, Prokuplja i Vranja. Prema agenciji CIA Srbija i Makedonija nemaju zajedničku granicu".

"Činjenica da je CIA plasirala ove mape baš u trenutku kada predstavnici Albanaca iz Preševa prete secesijom, a Vranje i Prokuplje trese afera sa prodajom dokumenata Srbije Šiptarima, pokazuje da nije reč ni o kakvoj slučajnosti ili greški", navodi dalje SNP "Naši 1389".

"Jedina greška može biti u tome što je CIA objavila mape pre nego što svoj plan sprovede u delo", navodi SNP Naši 1389 i zahteva od Ministarstva spoljnih poslova da "reaguje na ovaj neprijateljski gest SAD".

2024 © - Vesti online