Ponedeljak 15.11.2010.
21:02
Vestionline

Terziću produžen pritvor do dva meseca

Terziću je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, i zbog posebnih okolnosti prilikom izvršenja krivičnog dela i visine zaprećene kazne za to delo, koja je veća od 10 godina zatvora, obrazložilo je krivično vanpretresno veće u odluci koju je donelo nakon razmatranja razloga za pritvor po službenoj dužnosti.

Zvezdan Terzić
 


Odbrana bivšeg predsednika F S S ranije danas podnela je Višem sudu u Beogradu predlog da se Terziću ukine pritvor uz jemstvo od 200.000 evra. Beogradski mediji špekulisali su da će Terzić u ponedeljak izaći iz Centralnog zatvora, i da će mu biti dozvoljeno da se brani sa slobode.


Međutim, jemstvo može da se ponudi kao garancija za puštanje na slobodu okrivljenog jedino kada je razlog za određivanje pritvora opasnost od bekstva, ali kako je sud danas dodao novi razlog za produžavanje pritvora predlog za jemstvo gubi smisao.
Terzić se, posle više od dve i po godine bekstva, 11.novembra predao pravosudnim organima Srbije.


Suđenje bivšem predsedniku FSS i njegovim saradnicima zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK "Beograd" u inostrane klubove, zakazano je za 17. januar sledeće godine. Oni se tereta za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

2024 © - Vesti online