Ponedeljak 15.11.2010.
23:34
Vestionline

Nemci: Posle Šumahera imamo Fetela

Centralna vest u nemačkoj javnosti je velika pobeda Fetela u Abu Dabiju, koji je postao svetski šampion, iako je bio u drugom planu iza Španca Fernanda Alonsa, koji je bio viđen kako uzima treću titulu.

Fetela uglavnom nazivaju novim Šumaherom, a njegovu vožnju u Abu Dabiju čudesnom i bez greške.

"Jednostavno neverovatno", ističe se u listu "Velt", dok je trijumf Fetela u "Bildu" propraćen uz komentar "Fetelovo čudo".

Novinari su uglavnom apostrofirali to što je Fetel sa 23 godine vozio kako da iza sebe svaki dan ima trku za titulu i predviđaju mu, ukoliko bude u konkurentnom bolidu, još puno šampionskih "lovora".

"Fetela su od njegovog debija u Formuli 1 poredili sa Šumaherom. Mnogi mladi vozači ne bi izdržali onaj pritisak u Abu Dabiju", ocenio je novinar Matijas Brigelman.

Na velikom uspehu Fetelu je čestitala i kancelarka Nemavčke Angela Merkel koja je rekla da je njen zemljak veliki šampion i borac jer nije gubio nadu iako je imao 15 poena zaostatka u odnosu na Alonsa.

Gradonačelnik Fetelovog rodnog grada Hepenhajma, Gerhard Herbert najavio je veliko je veliko slavlje i grandiozan doček sada slavnom sugrađaninu.

Sedmostruki prvak sveta Mihael Šumaher kaže da mu je jako drago zbog njegovog zemljaka i ocenio je da je Fetel zasluženo osvojio titulu.

"Sebastijan je bio sjajan tokom sezone, iako je bilo i nekih padova. Kada je bilo najpotrebnije on je tada i bio najsigurniji i za to je ta titula još veća", rekao je Šumaher.

2024 © - Vesti online