Nedelja 14.11.2010.
19:06
Vestionline

Terzić: Nije loše, moglo je bolje!

Devojke pale posle meča sa Japanom - selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić

Terzić kaže da bi upravo turnir u Japanu mladim igračicama trebalo da posluži kao iskustvo za naredna velika takmičenja. Srbije u razigravanju od 5.-8. mesta pretrpela oba poraza, prvo u subotu od Italije, a onda u nedelju od Nemačke 3:1.

"Protiv Nemačke smo pokazali želju i borbenost, nemam primedbe, jer posle poraza u prethodnim mečevima, utakmice za plasman od 5. do 8. mesta nismo igrali sa žarom kojim bismo igrali u polufinalu. Nije neuspeh biti među osam na svetu, iza nas su Poljska, Holandija i Kina", rekao je Terzić.

Selektor Srbije smatra da je njegova ekipa ipak trebalo bolje da odigra drugi deo šampionata.

"Neke utakmice smo relativno lako gubili, pa se samim se atmosfera u ekipi, način igranja, motiv i želja menjaju kada vidiš da ti je falilo malo za finale, ali ipak igraš za plasman. Ne bi trebalo da bude tako, imamo puno mladih igračica koje nisu igrali na SP i kojima svaka utakmica treba da bude dokazivanje", dodao je Terzić.

Terzić smatra da je ključni deo prvenstva bio nesrećni poraz u Japanu, i jedini u prvoj fazi takmičenja, koji je domaćinu doneo bod više u nastavku takmičenja.

"Posle Japana devojke su pale, za poen ili dva smo tada izgubili i došli u situaciju da se borimo za plasman. Njima je bilo u glavi da smo na prošlom SP uzeli medalju, a kada je propala svaka nada da možemo u polufinale sigurno je u njihovim glavama došlo do male pometnje. Daleko od toga da one nisu želele da pobede na svakom meču, trudile su se, ali fluid kada se igraju takve utakmice nije postojao na tom nivou kakav bi bio da smo igrali polufinale", zaključio je selektor.

2024 © - Vesti online