Nedelja 14.11.2010.
20:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Tvoje ''NE'' stvarno menja sve!

Akciju je podržao predsednik Srbije Boris Tadić, kao i Vlada Srbije. Tadić je istakao da se čitavo društvo uključi u rešavanje ovog ozbiljnog problema.

''Moja poruka građanima je da je narkomanija socijalna bolest, a ne samo medicinski fenomen, koji ugrožava život jednog čoveka. Kada kažem socijalna bolest ona ugrožava samo društvo, ugrožava temelje društva, i gde god je ona postala masovna pojava i društvo i države su se suočavale sa nepremostivim teškoćama", poručio je Tadić.

On je rekao da svi stoga svi zajedno moramo da ustanemo protiv jedne takve pošasti, jedne tako zlokobne i opasne bolesti spašavajući pojedince koji su narkomani, ali i

Cifre kao buđenje...

 

U Srbiji ima 25.000 zavisnika od droge, među njima i veliki broj mladih, a čak 15 odsto učenika srednjih škola je bar jednom probalo neku od opojnih supstanci, navode predstavnici projekta "Implementacija nacionalne strategije protiv zloupotrebe droga" (INSADA).

spašavajući čitavo društvo, koje može biti kriminalizovano kao posledica masovne upotrebe narkotika, šverca narkotika i uopšte uništavanja osnovnih temelja naše zajednice.

Koliko je bitna akcija, govori činjenica da je Radio-difuzna agencija po prvi put apelovala na elektronske medije da tačno u 20 sati prekinu program i emituju pomenuti prilog u trajanju od dva minuta.

Video na jasan način opisuje pogibeljni uticaj droge na život mladih, ali i na život svih članova društva. Cilj nacionalne kampanje je prevencija mladih da ne koriste narkotike, a akcija je usmerena na mlade ljude između 16 i 24 godina starosti. 

 

Akciju su organizovali Ministarstvo zdravlja, Institut za javno zdravlje Srbije ''Dr Milan Jovanović Batut'' i Evropska unija u saradnji sa marketinškom agencijom ’’SVA’’.

2024 © - Vesti online