Nedelja 14.11.2010.
06:15
E. V.

Serija otmica na parkinzima

Prvi prepad dogodio se pre desetak dana u prigradskom naselju Lacen-Glajdingenu. Banditi su 45-godišnju ženu napali na parkiralištu ispred supermarketa upravo kada je počela da ulazi u svoj automobil. Na leđa su joj, kako su javili nemački mediji, prislonili neki tvrd predmet govoreći joj sve vreme da je reč o pištolju.

Zatim su joj na oči stavili sunčane naočare kroz koje ništa nije mogla da vidi, a zatim su je odvezli do štedionice u prigradskom naselju u Retenu. Oteli su joj EC kartu, iznudili tajni broj, podigli novac i ponovo je vratili na parkiralište supermarketa gde su je bili i kidnapovali.

Oprezno na parkinzima!


Prošle srede se isti prepad dogodio na suprotnoj strani Hanovera u prigradskom Berenbostelu, gde je na jednom parkingu kidnapovan 40-godišnjak. Otmičari su njega odvezli na suprotnu stranu, u prigradski Ronenberg, podigli su novac i potom ga vratili u Berenbostel.


Treći slučaj dogodio se na istom parkiralištu u Lacen-Glajdingenu, ali je ovaj put napadnuta žena počela da vrišti i doziva u pomoć, pa su razbojnici pobegli neobavljena posla.


Prepadi su se dešavali u periodu između 20 i 21 sat, a policija je saopštila da je reč o tročlanoj bandi, najverovatnije iz istočnoevropskih zemalja. Sva trojica otmičara su, prema saopštenju policije, visoki oko 180 centimetara i stari između 20 i 25 godina.

Čuvari reda su apelovali na građane da sve informacije, koje bi mogle da doprinesu hapšenju otmičara, dostave na telefon 0511/1095-555.

2024 © - Vesti online