Subota 13.11.2010.
18:32 >> 23:20h
Vestionline, Mondo, RTS, Srna, Blic, Tanjug

Ubila dvoje i bacila se sa mosta

Žena upucala dvoje ljudi

Kako saznaje RTS, Ljiljana Mitić je oko 17.30 ispred restorana "Madera" ispalila jedan hitac u svog bivšeg supruga Ljubomira Dapčevića (1952) i dva u njegovu kćerku iz prvog braka, Milicu (1989).

Milica Dapčević je preminula na licu mesta, dok je njen otac Ljubomir (1952) umro u Urgentnom centru.

Dapčević se, kako piše ''Press'', nalazio sa ćerkom u restoranu kada je ušla njegova prva bivša supruga, prišla stolu i započela svađu. nedugo zatim, svo troje su izašli ispred restorana, gde je osumnjičena za ubistvo potegla pištolj, ispalila dva hica u Ljubomirovu ćerku iz drugog braka a njemu je uputila pucanj u glavu s leđa.

Ljiljana se trkom udaljila do crkve Svetog Marka, gde je pokušala da se ubije skokom sa skele. Policajci su je opkolili, međutim ostaje nejasno kako je uspela da im pobegne, piše beogradski list. Ušla je u automobil i otišla do Brankovog mosta odakle je skočila u vodu.

Majka devojke, koja je u međuvremenu stigla na mesto pucnjave, izjavila je novinarima RTS-a da je Ljiljana i ranije pretila Milici, ali da je ona to izbegavala da kaže ocu.

  

Tanjug navodi da se saobraćaj na Brankovom mostu odvija normalno, a da trenutno policija vrši uviđaj. Kako je javio reporter te agencije sa lica mesta, na mostu je bilo nekoliko pripadnika Kriminalističke policije kao i dva policijska vozila, koji su oko 19 sati napustili tu saobraćajnicu.

Ministar policije Ivica Dačić kaže da je, kako su policiji potvrdili očevici, telo za koje se pretpostavlja da je telo Mitićeve, isplivalo kod splava "Lukas" na Savi, a zatim nastavilo nizvodno. Beogradski "Blic" piše da je jedna ženska osoba izvučena večeras iz Dunava ispod Pančevačkog mosta, kod restorana "Konoba", a pretpostavlja se da je to Ljiljana. Nju je pronašao jedan ribar.

Portparol dr Nada Macura.kazala da je pronađena žena starosti od oko 50 godina i da njen identitet za sada nije poznat. Ona je rekla da je osoba u svesnom stanju, stabilnih vitalnih funkcija, ali je dezorjentisana i ima hipotermiju, odnosno sniženu telesnu temperaturu. Ta osoba odgovara opisu žene koja je ubija dvoje ljudi ispred restorana ''Madera''.

2024 © - Vesti online