Subota 13.11.2010.
10:08
D. Lj. J. - Vesti

Pink odustao od kupovine TV Alfa

PROPAO DOGOVOR: Željko Mitrović

Prema jednoj, Mitrović je digao ruke od kupovine TV Alfa, a prema drugoj Štrejo Nakova, vlasnik skopske TV nije se složio da potpiše dogovor jer nije ispoštovan način plaćanja.
 

Dogovor o prelasku televizije Alfa u ruke gazde Pinka postignut je pre sedam dana, a juče je zvanično trebalo da se potpiše ugovor o kupoprodaji vredan 15 miliona evra.

U Skoplju se priča da je gazda Pinka još u ponedeljak poslao ekipu svojih ljudi u televiziju Alfa da razmotre finansije i da osmisle novu programsku šemu. U međuvremenu se nagađalo ko bi mogao da sedne na čalo ružičaste makedonske televizije.

Kao najozbiljniji kandidat za glavnog urednika Pink - Makedonije pominjalo se ime Ivone Talevske, urednice u skopskoj televiziji Sitel i dnevnim novinama Večer, a spekulisalo se da će na čelo zabavnog programa biti postavljen kontroverzni Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13.


Sada je već izvesno da od promene vlasničke strukture TV Alfa, navodno bliske opozicionoj Socijaldemokratskoj stranci (SDSM) Branka Crvenkovskog nema ništa.

Makedonski mediji spekulišu da je Ljubomir Frčkovski, bivši ministar urgirao kod Nakova da ne prodaje televiziju, jer će to biti štetno za medijske interese SDSM.

2024 © - Vesti online