Subota 13.11.2010.
08:51
Vesti

Toma i Velja zovu Mladića da se preda

Podrška haškim optuženicima među političkim partijama sve je manja. Dan pošto je lider SNS-a Tomislav Nikolić izjavio da Srbija mora da sarađuje s Hagom, što podrazumeva hapšenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića, isti stav izneo je i lider NS-a Velimir Ilić.

Radikali ostali usamljeni: Popović, Nikolić i Ilić

Da je kojim slučajem uhapšen 2008. godine, Ratko Mladić mogao je da računa na veliku podršku, kakvu je svojevremeno dobio Radovan Karadžić. Danas, dve godine kasnije, većina onih koji su toga dana stajali na bini protestujući zbog hapšenja, promenila je mišljenje. Sad je to uradio Tomislav Nikolić, a za njim i Velimir Ilić.


Među retkima koji su i danas na strani haških optuženika su srpski radikali.
"SRS se nikada neće promeniti i 20 godina imamo iste stavove kada je u pitanju Hag i srpski nacionalni interes. Naš predsednik najbolje dokazuje svojom herojskom borbom šta su interesi Srbije", rekla je Vjerica Radeta.


U Demokratskoj stranci Srbije, koalicionom partneru Nove Srbije, niko nije prokomentarisao Ilićevu promenu stava o hapšenju Ratka Mladića.

Vojska ne skriva begunce


Direktor Vojnobezbednosne agencije (VBA) Svetko Kovač je izjavio da se niko od haških optuženika, ni Ratko Mladić ni Goran Hadžić, ne krije u objektima koji su pod kontrolom Ministarstva odbrane.


- Niko od pripadnika Ministarstva i Vojske ni na koji način ne učestvuje u njihovom skrivanju - izjavio je Kovač.

2024 © - Vesti online