Petak 12.11.2010.
04:53
Tanjug

Dačić i sindikati policije dogovorili zamrzavanje štrajka

Srpski policajci, za sada, odustali od pobune
 

Kako je saopšteno u MUP, dogovor je postignut posle višečasovnog sastanka ministra Dačića sa a rukovodstvima reprezentativnih sindikata. Štrajk je ranije bio najavljen za petak.

Predstavnik Udruženog sindikata policije Velimir Barbulov rekao je za beogradsku medijsku kuću B92 da je dogovoreno da svakom radniku MUP bude isplaćeno po 10.000 dinara jednokratne pomoći za novembar i decembar, radi poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u ministarstvu.

"Od 1. januara sledeće godine počeće da se primenjuje zakon o policiji kojim se omogućuje pravo na isplate uvećane zarade od 30 do 50 odsto u odnosu na druge zaposlene u ostalim državnim organima zbog otežanih uslova rada", kazao je Barbulov.

Glišo Vidović, predsednik Sindikat srpske policije (SSP), koji je član Štrajkačkog odbora, je u četvrtak na konferenciji za novinare u Užicu ponovio da su štrajkački zahtevi udruženih sindikata policije, sa oko 22.000 radnika, povećanje zarade za 40 odsto, izmene Zakona o policiji i potpišivanje kolektivnog ugovora, koji sada ne postoji.

Lideri policijskih sindikata okupljeni oko Nezavisnog sindikata takođe, popravljanje statusa policajaca, redovnu isplata dnevnica, plaćanje rada za praznike i tokom vikenda, kao i zamenu dotrajale opreme.

2024 © - Vesti online