Petak 12.11.2010.
01:51
Srna

Uče studente da je OVK cool, a Jasenovac nije stratište

Prave demokrate i kosmopolite: Maskirani pripadnici OVK
 

Studenti su organizovali potpisivanje peticije i sakupili oko 2.700 potpisa.

U Jasenovcu pobijeno 20.000 ljudi?

 

Student Građevinskog fakulteta u Beogradu Aljoša Filipović naglasio je da ne treba ni da čudi ovo što se dogodilo sa udžbenikom profesorke Dulić ako ambasador Nemačke u Srbiji Folfram Mas ovih dana izjavljuje da su "mladi Srbije shvatili da im NATO nije neprijatelj". On je podsetio da imaju informacije i o nekim još gorima falsifikatima u udžbenicima kao što je da je tvrdnja da je u logoru Jasenovac u Drugom svetskom ratu stradalo svega 20.000 ljudi.

Valentino Popović, student Fakulteta bezbednosti u Beogradu, naglasio je da je nedopustivo da se na beogradskom univerzitetu pojedini profesori ponašaju suprotno Ustavu Srbije i da je ovaj primer sa profesorkom Dulić najdrastičniji, jer Ustav jasno kaže da je "južna srpska pokrajina neotuđivi teritorijalni, kulturni i svaki drugi sastavni deo države Srbije, a ona nekritički prenosi stav iz autorskog teksta Meri Keldor prema kome je OVK `demokratska i kosmopolitska organizacija`".


On je pročitao delove peticije, upućene MUP-u Srbije, Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Ministarsvu prosvete, Rektoratu Univerziteta u Beogradu i drugim nadležnim institucijama, u kojoj se navodi da je profesorka Dulić nekretički prenela stav jedne američke autorke, bez navođenja mnogih drugih u svetu priznatih autora koji su jasno rekli da je OVK teroristčka i zločinačka organizacija.


Popović je naglasio da Fakultet bezbednosti u Beogadu toleriše to što je napisala profesorka Dulić.


Studenti su novinarima podelili saopštenje Studentskog parlamenta i Kluba studenata Fakulteta bezbednosti u kome navode da do njih, kao dve jedine zvanične studentske organizacije ovog fakulteta, nikada nije došla peticija i da ona "ne predstavlja stav sudenata nego neke uske grupe i nekih studenata koji i nisu sa tog fakulteta".


"Još gore je što profesorka na Fakultetu bezbednosti `vodi rat niskog intenziteta` i utiče na svest nas mladih. Ona pokušava da prikrije da je OVK, kao i slične organizacije, klasična teroristička i zločinačka organizacija", precizirao je Popović.

2024 © - Vesti online