Četvrtak 11.11.2010.
22:29
Vestionline

Barton ne može da kontoliše bes

Bad boy - Džoi Barton

Barton je u sredu na "Sent Džejms Parku" u porazu Njukasla (2:1) u 12. kolu engleske Premijer lige, pesnicom u grudi udario Pedersena, koji je posle toga pao na travu.

Sudija Majkl Džons nije video incident, a FA je na osnovu video snimka optužila Bartona za nasilničko ponašanje. Ako Barton prizna da je kriv dobiće tri meča kazne, a ako bude uložio žalbu, biće pokrenut disciplinski postupak čime rizikuje veću suspenziju.

Pedersen kaže da se sve vidi na snimku i da očekuje kaznu za Bartona.

"Videli ste šta se desilo. Ne želim mnogo da pričam o tome. Na Asocijaciji je da deluje, ne na meni", izjavio je Pedersen.

Barton je u karijeri imao velikih problema sa nasiljem. U maju 2007. godine, dok je igrao za Mančester siti, na treningu je napao saigrača Osmana Daboa, zbog čega je bio suspendovan i novčano kažnjen, a taj incident je ujedno označio i kraj njegove karijere u Sitiju.

Iste godine je pijan napao dve osobe u restoranu u Liverpulu, zbog čega je osuđen na šestomesečnu kaznu zatvora. On je tada priznao krivicu, a u zatvoru je proveo 77 dana, jer je 17-godišnjem Džordanu Spenseru polomio zube i napravio trajan ožiljak na licu.

Barton je još, takođe pijan, ugasio cigaretu na oku Džejsonu Tendiju za vrijeme božićne zabave 2004. godine, zbog čega je kažnjen samo društveno korisnim radom.

2024 © - Vesti online