Četvrtak 11.11.2010.
17:55
Srna

Lim iselio 700 Beranaca

Lim probio nasip

U saopštenju se navodi da su sinoć u potpunosti evakuisana područja Donjeg Taluma i izbegličkog naselja Riversajd, gde se Lim izlio iz toka, a voda poplavila kuće do 100 centimetara. Iz opštine navode da je nivo Lima i dalje u porastu.

Krizni štab je u saradnji sa Crvenim krstom i Sektorom za vanredne situacije obezbedio je vreće za spavanje i drugu neophodnu opremu za smeštaj, a jutros je dopremljena i hrana.

Posle obilaska terena i raspodele prve pomoći ugroženima, kako je saopšteno, sastanku Kriznog štaba prisustvovali su predstavnici UNHCR-a, "Karitasa", "Helpa" i Kola srpskih sestara.

"Predstavnici humanitarnih organizacija su obezbedili interventnu pomoć u ćebadima, dušecima, obući i odeći kao i finansijsku pomoć za kupovinu osnovnih životnih namirnica, koje će biti dovoljne za tri-četiri dana", navodi se u saopštenju.

UNHCR je uputio kamion sa dušecima za spavanje, ćebadima i 2.000 evra, dok je "Karitas" uputio 5.000 evra pomoći.

"Na raspolaganje Kriznom štabu je ustupljena poljska kuhinja koju je obezbedilo Kolo srpskih sestara, čije su aktivistkinje sakupile 100 evra pomoći", saoipštili su iz beranske opštine.

2024 © - Vesti online