Četvrtak 11.11.2010.
17:34
Vestionline

Nema odlaganja, policija štrajkuje sutra

Vidović, koji je član Štrajkačkog odbora, je na konferencije za novinare u Užicu, gde je sedište tog sindikata, rekao da raniji razgovori sa ministrom unutrašnjih poslova, kao i jučerašnji pregovori sa predsednikom Vlade Srbije, osim razumevanja za loš materijalni polozažaj radnika policije, nisu urodili konkretnim rešenjima za prevazailaženje tog stanja.

Nezadovoljni...
 


Vidović je ponovio da su štrajkački zahtevi udruženih sindikata policije, sa oko 22.000 radnika, povećanje zarade za 40 odsto, izmene Zakona o policiji i potpišivanje kolektivnog ugovora, koji sada ne postoji.


Generalni sekretar SSP Lazar Ranitović najavio je da će štrajk radnika MUP-a početi sutra u sedam časova u policijskim upravama na teriotirji Srbije, osim u Kraljevu gde je zbog nedavnog zemljotresa uvedeno vanredno stanje.


Radnici na upravnim poslovima u policijskim stanicama u vreme štrajka radiće samo na hitnim slučajevima, dok će uniformisani sastav policije izlaziti samo na hitne interevencije, što znači da u gradovima i na putevima neće biti redovnih saobraćajnih patrola, rekao je Ranitović.


On je naglasio da u vreme štrajka radnici policije neće obezbeđivati javne skupove i sportske događaja, osim humanitarnih skupova, a što se tiče granične policije bezbednost države neće biti ugrožena, ali će biti primenjeni "beli štrajk", koji podrazumeva detaljnu kontrolu svakog vozila i putnika koja traje dvadesetak minuta po automobilu.


U SSP ne očekuje da će tokom dana doći do odluke o odlaganju zakazanog generalnog štrajka radnika MUP-a. Predsednik NezavIsnog sindikata policije Velimir Barbulov izjavio je sinoć posle razgovora s premijerom Mirkom Cvetkovićem da su sindikati dobili uveravanja da će vlada obezbediti dodatna sredstva za poboljšanje njihovog materijalnog i socijalnog položaja.


On je rekao da će o tome sindikati danas upoznati članstvo i da će tada doneti odluku da li će, kako je prethodno najavljeno, doći do zakonske obustave rada policije zakazane za petak, 12. novembar.

2024 © - Vesti online