Četvrtak 11.11.2010.
12:33
Tanjug

Janković: Cilj mi je stvaranje kompletnih igrača

Aleksandar Janković

"Još uvek nisam formirao stručni štab, ali imam jasnu ideju o tome kako on treba da izgleda. To će biti urađeno u najskorije vreme, jer pred nama je dosta posla, bez obzira što nemamo zvaničnog takmičenja", rekao je Janković u svom prvom predstavljanju u sedištu Fudbalskog saveza Srbije.


Novi selektor će predvoditi mladu reprezentaciju Srbije u ciklusu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, koji počinje u septembru naredne godine, a do tada će imati priliku da razgovara sa kolegama i "snimi" eventualne kandidata koji mogu da nastupe za selekciju do 21. godine.


Mladi trener koji je u karijeri radio u Crvenoj zvezdi , a bio i član šireg stručnog štaba bivšeg selektora Radomira Antića, kaže da ima dobru komunikaciju sa svojim kolegama, a posebno respektuje selektora A reprezentacije Vladimira Petrovića Pižona koji mu je tokom igračke karijere bio trener.


"Postoji grupa igrača koji treba da budu nosioci igre u narednom ciklusu. Očekuje nas dosta posla, ali verujem da do početka kvalifikacija još dosta mladih fudbalera može da skrene pažnju na sebe", izjavio je Janković.


On nije želeo da komentariše način njegovog izbora i podatak da je nekoliko članova stručnog odbora - zbog toga što je on izabran na tu funkciju, podnelo ostavku.


"Poštujem sve kolege i siguran sam da postoji još veliki broj trenera koji su mogli da stanu na čelo ove selekcije", rekao je Janković.

2024 © - Vesti online