Četvrtak 11.11.2010.
16:25
Vestionline

Blagajnik doneo Sanaderu u kuću četiri miliona evra

"Pri isporuci novac nismo ni brojali. Zahteve za još novca pravdao je raznim razlozima, pa mi rekao da ne brinem, da on zna šta će s novcem", citiraju mediji iskaz Mladena Barišića.

Teške optužbe na račun Iva Sanadera
 


Saslušanja Barišića i vlasnice Fimi Medije Nevenke Jurak su pri kraju, a istražioci imaju sve dokaze, pa sada samo rade na detaljima i razjašnjavanju nekih nejasnoća. Kako pišu hrvatski mediji, iskazi Barišića, Jurak i njene prijateljice Anite Lončar Papeš podudarni su i iz njih proizlazi da je sav novac išao lično bivšem premijeru, koji je dalje baratao tim parama.


Ove tvrdnje koje se sada proveravaju za sada najviše terete Sanadera, jer o njemu govore kao o glavnom stranačkom blagajniku iz senke. Barišić je tako izjavio da, ako novac iz Fimi medije jeste išao u neku crnu stranačku blagajnu, to se radilo samo u dogovoru sa Sanaderom.


Uloga sadašnjeg generalnog sekretara Branka Bačića u slučaju Fimi medija još je predmet spekulacija, ali će i on biti pozvan kao svedok. Na sastanku održanom 2005. godine Barišić je u Sanaderovom prisustvu rekao direktorima državnih preduzeća da poslove marketinga obavljaju preko Fimi medija, koja je usluge dogovorene bez konkursa naplaćivala po više puta većim cenama.

2024 © - Vesti online