Sreda 10.11.2010.
22:32
Tanjug

Lažna Ivana Ramić osuđena na šest i po godina zatvora

Žena sa 1.000 lica: Radmila Ikić

Istom odlukom ukinut je deo presude Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je Ikićeva bila oslobođena optužbe da je izvršila dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti i naloženo je novo suđenje, objavio je danas Apelacioni sud u Beogradu.
Pravosnažnom presudom Ikićeva je zaradila kaznu od šest i po godina zatvora, jer je, kako navodi Apelacioni sud, od 5. septembra 2008. do 19. januara 2009. godine u Beogradu na naročito drzak način izvršila više krađa predstavljajući se kao ginekolog zaposlen u Holandiji, Ljajićeva intimna prijateljica i sudija Ramić, koja je tada bila portparol Okružnog suda u Beogradu.


Kriva je i zato što je, kako navodi sud, u toku 2005, 2008. i 2009. godine, u Beogradu, Čajetini i Bečeju u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući kao sudija i portaprol suda Ivana Ramić, zatim Radmila Kovačević - Karađorđević - pripadnik porodice Karađorđević i novinar agencije Tanjug dovela u zabludu više lica i time ih navela da joj na štetu svoje imovine daju novac i omoguće korišćenje mobilnih i fiksnih telefona.


Po nalaženju Apelacionog suda u pogledu odluke o kazni osnovani su žalbeni navodi javnog tužioca da kako pojedinačna, tako i jedinstvena kazna zatvora od tri i po godine zatvora na koju je Ikićeva bila osuđena isuviše kratka sa stanovišta svrhe kažnjavanja, pa joj je kazna povećana za tri godine.


Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo prvostepenu presudu u oslobađajućem delu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i bitnih povreda odredaba krivičnog postupka i naložio novo suđenje, navodi se u obrazloženju.


Njoj je produžen pritvor do dalje odluke suda.

2024 © - Vesti online