Sreda 10.11.2010.
08:00
Vestionline

Uljez na licu: Sakrijte gada u šest koraka!

Komercijalni proizvodi za negu kože koji se naveliko reklamiraju sadrže i preko dvadeset različitih hemikalija za koje retko ko zna čemu tačno služe, a takvi proizvodi samo privremeno leče akne. Dugoročno, pak, nadražuju kožu uzrokujući dalja izbijanja akni.

Najbolji način da prikrijete bubuljice je šminka, a za ovu operaciju potrebno vam je: sredstvo za čišćenje kože od akni, tonik za kožu, krema za kožu koja ne sadrži ulja, mineralna podloga i korektor koji ne sadrži ulja.

Korak 1
Operite lice s gelom koji sadrži salicilnu kiselinu koja će obnoviti vašu kožu, a šminku je najbolje nanositi na čistu kožu.

Korak 2
Tonikom za čišćenje kože rešićete se svih masnoća s kože.

Korak 3
Upotrebite losion za kožu koja sadrži benzoil-peroksid koji regulira delovanje lojnica, suši kožu i uzrokuje blago ljuštenje i deluje antibakterijski.

Korak 4
Na lice nanesite laganu kremu koja sadrži zaštitni faktor SPF 15 do 30 koja neće začepiti vaše pore.

Korak 5
Iskoristite korektor koji je malo svetliji od vaše kože. Nanesite ga na crvene tačke nastale od akni, ispod oka i na bubuljice. Takođe, nanesite ga sa strane nosa, što je inače područje s najviše crvenila.

Korak 6
Nanesite mineralnu podlogu za puder koja nijansom odgovara vašoj koži. Koristite srednju ili veliku četkicu za nanošenje takvog pudera, pa ga njome nanesite na područja koji zahtevaju veće "prikrivanje problema". Mineralna podloga trajaće celi dan i spriječiće lučenje masti, pa vam lice neće biti sjajno već lepo matirano čime ćete postići prirodni izgled, kao da uopšte nemate šminke na sebi.


Važne napomene

● Kada god koristite korektor za skrivanje bubuljica i mrlja od akni, pobrinite se da je njegova nijansa malo svetlija od vaše prirodne boje kože, jer bi u protivnom bio pre uočljiv.
● Kada god koristite proizvode za prikrivanje bubuljica, pobrinite se da koristite čistu vatu/blazinicu/ radije nego prste kojima ćete vrlo verovatno na područje "dovesti" povelike količine bakterija.
● Nikada nemojte ni pomišljati na to da će istiskivanje bubuljica rešiti vaš problem. Dok bi s ovim možda dobili privremeno rešenje, ono će vam stvoriti probleme veće nego što ih možete zamisliti, poput ožiljaka i tamnih mrlja.

2022 © - Vesti online