Utorak 09.11.2010.
09:17 >> 10:00h
Tanjug

Ibarska: Normalizacija saobraćaja tek popodne

Foto: Arhiva

Zbog toga se, prema Marićevim rečima, normalizacija saobraćaja na tom delu puta Kraljevo - Raška može očekivati tek možda u popodnevnim časovima.

Na Ibarskoj magistrali kod mesta Vujić česma, 30-tak kilometara južno od Kraljeva, oko 18 sati došlo je do velikog odrona, zbog čega je saobraćaj na tom delu magistrale u prekidu.

Zbog odrona vozila iz pravca Raške i Kraljeva preusmeravaju se na alterantivne lokalne saobraćajnice.

Noćašnji zemljotresi, koji su u "korpusu smirujućih udara", na sreću nisu prouzrokovali posledice, iako svaki novi potres izaziva uznemirenje građana, pogotovu što je jedan od njih imao amplitudu 3,3 stepena, rekao je Marić.

Tokom noći, u regionu Kraljeva osetila su se četiri slabija zemljotresa, od kojih su dva imala magnitude 3,2 i 3,0 po Rihteru i kako je objavljeno na sajtu Seizmološkog zavoda Srbije, snažniji potres se dogodio jutros u 3.24 sati, a slabiji sinoć u 23.21.

Otežano i pored funkcionisanja jedne trake

Saobraćaj na Ibarskoj magistrali kod Vujić česme se odvija otežano zbog odrona, a zbog funkcionisanja samo jedne trake, vozila se propuštaju povremeno i naizmeično iz oba pravca, ali tek kada se napravi kolona, rekao je Tanjugu načelnik odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Kraljevo Radovan Čubrić.

Prema njegovim rečima, visina odrona je bila 20 metara, a širina 50 metara, a kamenje stalno pada, tako da bi saobraćaj, kao što je rarnije najavio Marić, mogao biti normalizovan najranije u popodnevnim satima.

2024 © - Vesti online