Utorak 09.11.2010.
03:45
Tanjug

Bradić: Albanci nam kradu istoriju

Nebojša Bradić

U razgovoru za "Novosti", Bradić objašnjava da se uveliko radi na ideji da se u saradnji sa organizacijom UNESCO i komitetom ministara jugoistočne Evrope uspostavi Regionalni centar za zaštitu kulturne baštine u opasnosti, čije bi sedište bilo u Leposaviću.


"Za sada prisustvo međunarodnih snaga koje obezbeđuju spomenike kulture na KiM, posebno one na UNESCO-voj listi svetske baštine u opasnosti, garantuje neometan rad naših stručnjaka na njihovoj obnovi", kaže Bradić.


Što se tiče pripreme novog zakona o informisanju, Bradić kaže da bi medijska strategija trebalo da donese odgovor na mnoga važna pitanja u ovoj oblasti, "pa i predloge pojedinih zakonskih rešenja, koja, ponavljam, treba da budu usaglašena sa savremenim prilikama. Ne bih prejudicirao ishod rasprave, pa ćemo i o konkretnim rešenjima govoriti kada budu definisani predlozi za uređenje medijske scene", rekao je on.

Na pitanje kako se dogodilo da uprkos demokratskoj vlasti i demokratskim zakonima Srbija padne za 23 mesta na listi slobode medija, Bradić kaže da je njegov utisak da su na pad rejtinga odlučujuće uticala dva krupna incidenta u kojima su napadnuti novinari.
 

"Država u svakom trenutku nastoji da osigura najveći mogući stepen medijskih sloboda. Pozivam sve novinare kojima je na bilo koji način sloboda javnog govora uzurpirana, a profesionalni standardi ugroženi, da se obrate Ministarstvu i mi ćemo odmah reagovati", rekao je Bradić.

2024 © - Vesti online