Ponedeljak 08.11.2010.
21:09
Tanjug

Nacistička i vatikanska zastava u Širokom

Incident se dogodio u nedelju uveče na derbi susretu 13. kola prvenstva Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva, kojeg je domaćin dobio rezultatom 2:1.
Navijači domaćeg kluba su za vreme utakmice pevali nacističke pesme, a pored nacističke, razvili su i zastavu Vatikana.

Ludilo ili provokacija?!


Hrvatski mediji su osudili incident kao "besraman čin", navodeći da je na fudbalskom stadionu razvijena zastava u čije ime su počinjeni "najveći zločini u istoriji čovečanstva".

Navijači Širokog Brijega, poznati kao "Škripari", poručili su da su svima "trn u oku" zbog hrvatskih, a ne nacističkih zastava. Oni su se u zvaničnom saopštenju ogradili od "nepromišljenog čina pojedinca", smatrajući da javnost ne bi trebalo zbog toga da osuđuje celu grupu navijača.


Navodi se da za vreme utakmice na terenu nije bilo incidenata. Široki Brijeg je pobedom preuzeo četvrto mesto na tabeli prvenstva BiH, dok je Sarajevo ostalo trećeplasirano sa šest bodova zaostatka za vodećim Borcem.


Utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva, inače, tradicionalno prate incidenti i navijački neredi. Prošle godine je u Širokom Brijegu, u sukobu pristalica dva kluba, jedan navijač Sarajeva ubijen.


Timovi se ponovo sastaju u sredu, takođe u Širokom Brijegu, u revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

2024 © - Vesti online