Ponedeljak 08.11.2010.
15:11
Tanjug

Nulta tolerancija za nasilje i proteste

Neredi iz prošle sezone

Prema rečima komesara za takmičenje Zajednice Super lige Branilava Delića, primenjivaće se propisi u skladu nultom tolerancijom, a klubovi su istovremeno upozoreni da su dužni da edukuju svoje navijače i da su oni odgovorni za ponašanje svojih pistalica.


"Zajednica smatra da su upozorenja osnovni oblik delovanja u situacijama kakva je bila juče u Smederevu. Još se ne razmišlja o rigoroznijim disciplinskim merama. Obaveza je klubova da edukuju svoje navijače", rekao je Delić.

On je podsetio da Disciplinski pravilnik u članu 86. propisuje da je zabranjeno vređanje bilo čijeg dostojanstva, jer to podleže odgovornosti.

Disciplinski pravilnik, inače, ostavlja mogućnost da se klubovi kazne novčano ili iganjem bez prisustva publike ukoliko navijači prave incidente kao na jučerašnjoj utakmici u Smederevu, kada je vređan predsednik Srbije Boris Tadić.

"Prema našim pravilnicima, ne postoji mogućnost da zbog takvih incidenata utakmica bude prekinuta i nenastavljena. Do toga može da dođe samo u slučajevima težeg nasilja, o čemu odlučuje glavni sudija, kao što je to nedavno bilo u Đenovi na utakmica Italija - Srbija", rekao je Delić. 

2024 © - Vesti online