Ponedeljak 23.11.2009.
13:13
Lj. Ivanović - Vesti

Rumuni lete iz Beograda

Pored ove tri nacionalne aviokompanije, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo je pozvao na razgovore i britansku "lou kost" kompaniju "Izidžet", irski "Rajaner" i mađarski "Vizer" koji je već pokazao interes za srpsko tržište.

- Sa ukidanjem viznog režima Evropske unije prema Srbiji povećao se interes aviokompanija za naše tržište, te smo odlučili da pozovemo ključne evropske i regionalne kompanije koje dosad nisu letele prema Beogradu, da apliciraju za dozvole. Sa druge strane, primenjujući odredbe Sporazuma o otvorenom nebu, mi više nemamo razloga da bilo čiji zahtev odbijemo, osim ukoliko ne ispunjavaju tehničke uslove - kaže Nebojša Starčević, direktor Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Ove jeseni dozvolu za letove prema Beogradu dobila je kompanija "Niki" koja će održavati redovnu liniju iz Beča prema Beogrdu. Posle gotovo dve decenije, avioni mađarske komapanije "Malev" ponovo će leteti za Beograd i nastojaće da se učvrste na srpskom tržištu. Avion ka srpskoj prestonici poleće 14. decembra u 14 sati, a sat kasnije će sleteti na aerodrom "Nikola Tesla", a ponovo uzleteti prema Budimpešti u 15 sati i 40 minuta. Narednog proleća prema Beogradu će poleteti i kompanija "Emirejts" koja će održavati liniju Dubai - Beograd, posebno interesantnu za naše ljude iz Australije, za koje je to jedna od najkraćih i najfrekventnijih veza sa Srbijom.

2024 © - Vesti online