Ponedeljak 08.11.2010.
14:00
Tanjug

Tadić: Skandiranje deo navijačkog folklora

Ljudi koji vode taj sport moraju da ga urede onako kako je primereno

"Skandiranje navijača je deo navijačke kulture. Neću da imam drugačiji tretman nego što su ga imali svi predsednici pre mene", rekao je Tadić novinarima u Skupštini Srbije ukazujući da on "nema problem sa skandiranjem".


"Neka navijači skandiraju, a neka državni organi rade svoj posao i ako oni uvide da tu postoji zakonski problem to je stvar insitucija", rekao je Tadić.

Na jučerašnjoj fudbalskoj utakmici Smederevo - Rad u Smederevu navijači oba tima su skandirali "spasi Srbiju i ubi se, Borise", pa je sudija u 79-oj minuti na dva minuta prekinuo utakmicu.

Prema njegovim rečima, skandiranje navijača je stvar kulture onih koji skandiraju.


"Ja nikoga nisam pozivao na samoubistvo ni kada se to dešavalo u prošlosti jer smatram da to ne treba raditi", rekao je predsednik i dodao da kada bi takve reči bile upućene nekom drugim, on bi onda reagovao i tražio da se taj neko zaštiti.


"Uvek ću štiti političke oponente kao što sam to činio kada su se pojavljivale infomacije da je nekome život ugrožen", rekao je Tadić.

Na pitanje da li u takvim slučajevima treba prekinuti utakmicu, Tadić je rekao da ne može da govori o tome jer bi to predstavljalo mešanje u fudbalsku organizaciju.

"Ako bi se država mešala u fudbalsku organizaciju onda bismo bili isključeni iz FIDE i Svetske organizacije", rekao je Tadić.

2024 © - Vesti online