Ponedeljak 08.11.2010.
13:19
Vestionline

Saznajte svoj tip građe i izgledajte seksi

Pronađite sebe na skali

Najvažniji je tip građe

Tip građe je nešto što prvo treba da definišemo kod sebe. Najčešće muškarce i žene možemo svrstati u 4 opšta tipa. Ženska tela uglavnom imaju oblik: Kruške, Kupe, Jabuke ili Lenjira, a muška: Atlete, Lopte, Daske ili Lubenice... Sada možete i da odaberete svoj tip građe i saznate kako da najbrže i najefikasnije dođete do savršene figure!

Kombinacija vežbanja i pravilne ishrane pobeđuje!

Najvažnije je da kombinujete vežbanje i pravilnu ishranu. Vežbanje bi trebalo da je posebno prilagođeno tipu građe. Kako? Ukoliko želimo da zategnemo ili da ojačamo samo određeni (problematični) deo tela - moramo raditi specifične vežbe za grupu mišića u toj oblasti.

Nije važan kvantitet, važan je kvalitet

Ne zaboravite da je balansirana ishrana ključ uspeha, kako u oslobađanju od suvišnih kilograma tako i u efektima vežbanja. Ako se pravilno hranite i unosite dovoljnu količinu svih grupa namirnica, vežbanje je efikasnije, a rezultati su brže vidljivi.

Različiti načini vežbanja - ključ uspeha

Isto tako, neophodno je kombinovati različite vrste vežbanja, od aerobnih, kardio, do vežbi oblikovanja i snage. Preporučujemo da po danima napravite raspored treninga. Na ovaj način ćete izbeći i jednoličnost i dosadnu rutinu.

Prave vežbe za Vas!

Obavezno se fokusirajte na vežbe za delove tela koje bi trebalo da "doterate“ i uskladite ishranu u odnosu na treninge koji su prilagođeni Vašem tipu građe. Preporučuje se da trenirate 4 - 5 puta tokom nedelje, u trajanju od oko 30 - 45 minuta. Prednost je, naravno, ukoliko imate kod kuće neku od fitnes sprava za vežbanje!


Odmarajte telo da biste efikasnije vežbali

Jedan od važnih faktora kod vežbanja je i odmor. Kada se odmara telo nadoknađuje količine glikogena u krvi, a bez glikogena je nemoguće formirati čvrste mišiće.

Saznajte koji je Vaš tip građe


Saznajte više o svom tipu građe, najboljim vežbama i načinima ishrane, uključite se u igru Koji si tip i pored korisnih saveta osvojite super fitnes nagrade.

2024 © - Vesti online