Ponedeljak 08.11.2010.
11:15
Vestionline, Kurir

Butulija: Ovo je mafijašenje!

Igor Butulija ljut na sudije

Rukometaši Partizana savladali su u derbiju 8. kola Superlige ekipu Crvene zvezde rezultatom 29:26 (10:13), ali je posle utakmice trener crveno-belih Igor Butulija rekao da su arbitri ovog meča Stojković i Nikolić doneli pobedu crno-belima. On je njihovo suđenje nazvao "mafijašenjem“, dešavanja u srpskom rukometu okarakterisao kao "sramna“, a potom je i novinare optužio da navijaju za Partizan!

Šef stručnog štaba domaćeg tima istakao je kako je sve "smišljeno planski“, kako bi se pomoglo ekipi crno-belih.

"Sve ovo što se događa je sramno. Pet dana se znalo da će utakmicu suditi Stojković i Nikolić, koji su naši najbolji arbitri, ali oni ovde ne primenjuju isti kriterijum kao u Evropi, gde sude odlično. Ovde mafijaše, a sve zbog toga kako bi naš rival izgubio sa što manjom razlikom, da bi onda u revanšu na Banjici ponovo mafijašili", rekao je Butulija i dodao:

"Pre godinu dana isti taj par nam je bukvalno ukrao pobedu u kupu protiv Kolubare, ali smo tada odlučili da ćutimo. E, više ne mogu. Ovde radim dve i po godine, nikad reč nisam rekao, ali ovako više ne može, jer ovo nema veze sa sportom".

Na pitanje kakvi su dalji potezi kluba, Butulija je samo nastavio sa svojim izlaganjem, bez jasnog odgovora.

"Pogledajte samo koji sponzori stoje iza kojeg kluba i biće vam sve jasno. Tu ne mislim samo na rukomet već i na sve ostale sportove. Pa, ne može sve na silu, Zvezda ima preko tri miliona navijača", rekao je Butulija, a potom pojedinim predstavnicima medija prebacio da se deklarišu kao navijači Partizana.

2024 © - Vesti online