Ponedeljak 08.11.2010.
10:35
Press

Kalinić ubijao za Bojovićev račun

Jureta, nakon ubistva, bacio u reku Manzanares: Sretko Kalinić

- To je najverovatnije bilo u maju 2005. godine u danima kada počinju borbe s bikovima, kada je praznik gradskog sveca, kada su svi opušteni i razuzdani i kada gotovo ništa ne radi. Tada ima mnogo đubreta po ulicama i sudeći po Kalinićevom iskazu, Simovićevim navodima i još nekim operativnim podacima, Juretovo telo, koje je raskomadano u jednom stanu, samleveno u mašini, pomešano sa otpadom i hranom, zapakovano je u crne kese i bačeno u reku Manzanares nedaleko od centra Madrida - navodi dobro obavešteni policijski izvor Pressa.

Prema njegovim tvrdnjama, nema nade da će bilo koji deo tela Jurišića biti pronađen, ali su zato španskoj policiji poslate adrese stanova koje su koristili odbegli „zemunci", a do kojih je došla srpska kriminalistička policija.

Luka Bojović

- Proverom tih stanova, DNK analizom tačno se može utvrditi da li je tu ubijen Jurišić - dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, iako je Kalinić bio monstruozni izvršilac ubistva kolege Jurišića, nalogodavac je, kako pretpostavlja policija, Luka Bojović, najopasniji srpski mafijaš na slobodi za kojim je Srbija pre dva meseca raspisala Interpolovu poternicu.

Vlada Budala živi u Južnoj Americi!

 

Pema poslednjim operativnim podacima do kojih je došla srpska policija u slučaju Sretko Kalinić: Vladimir Milisavljević Budala je živ i „samostalno radi" u Južnoj Americi.

Iako ga zvanična poternica tereti za tri ubistva u Srbiji i dva atentata, srpska i španska policija imaju ozbiljne naznake da je Bojović odradio nekoliko „jakih" ubistava u Madridu, za naručioce iz Južne Amerike.

- Posle toga Bojović se pozicionirao kao ubica na ceni. Skrivao se u Južnoj Americi, a otkako je na našoj poternici, primirio se i nema mu tragova. Navodno poseduju više lažnih pasoša i identiteta - zaključuje naš sagovornik.

Podsetimo, Sretko Kalinić je, za vreme boravka u bolnici, ispričao hrvatskim policajcima da je Jurišića ubio u Španiji, samleo u mašini za mlevenje mesa, kosti pokrckao čekićem, kao i da su mu u svemu tome pomogla braća Aleksandar i Miloš Simović.

Nova istraga o zločinima „zemunaca" posle 2003. godine i dalje traje.

2024 © - Vesti online