Ponedeljak 23.11.2009.
05:30
Tanjug

Skupština Srbije danas nastavlja rad

Pošto završe razmatranje 11 amandmana, koliko ih je podneto na taj zakonski predlog, poslanci bi trebalo da pređu na raspravu o 26 amandmana na Predlog zakona o zvaničnoj statistici, o 23 amandmana na Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i o 22 amandmana na Predlog zakona o popisu poljoprivrede 2011. godine.

Predloženi zakon o klasifikaciji delatnosti predviđa klasifikaciju kao standard na osnovu koga će se razvrstavati svi oblici organizovanja privrednih društava i preduzetnika prema delatnostima.

Taj zakonski predlog predviđa da Vlada Srbije u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu pojedinih odredaba propiše klasifikaciju i metodologiju za razvrstavanje po delatnostima, dok bi Agencija za privredne registre trebalo da u roku od tri meseca od dana propisivanja klasifikacije razvrsta sve jedinice u registru.

Kao razlog za donošenje zakona, predlagač je naveo krupne promene u postupku registracije preduzeća i preduzetnika i potrebu za revizijom klasifikacije delatnosti.

2024 © - Vesti online